Utopia työkaluna – irti vaihtoehdottomuuden valheesta

DSL on julkaissut uuden artikkelikokelman Utopia työkaluna – Irti vaihtoehdottomuuden valheesta. Kirjaa on saatavilla 15 € hintaan toimistolta tai postikulujen kanssa lähetettynä.

Kirjan ovat toimittaneet Minna Mentula, Keijo Lakkala, Simo Suominen ja Hanna Era. Alla kirjan esittelyteksi:

Elämmekö epätoivon aikakautta? Media ja tiede kertovat meille talouden lähtevän taas uuteen syöksyyn, ilmastokatastrofin pahenevan, epätasa-arvon lisääntyvän ja fasismin nostavan rumaa päätään. Onni ja vaikutusvalta pelkistyvät vain rahalla saavutettavissa oleviksi kulutusvalinnoiksi. Samaan aikaan yhteiskunnalliset visiot loistavat poissaolollaan ja jos joku sellaista kehtaa esittää, leimataan hänet pian epärealistiseksi haaveilijaksi.

Utopia työkaluna – Irti vaihtoehdottomuuden valheesta tekee lopun epätoivosta ja auttaa lukijaa luomaan merkitystä sekä asettamaan nykyisyyden ylittäviä päämääriä. Kirjan kirjoittajat esittelevät utopioita työkaluina niin filosofian, taloustieteen, kasvatuksen, uskonnon, kulttuurin kuin kirjallisuudenkin alueilla. Opi erottamaan konkretia haihattelusta sekä tunnistamaan mahdollisuudet ja rajat uuden yhteiskunnan luomisessa!

Utopia työkaluna -kirjasta muualla: