Vänster kulturföreningen liittyy DSL:n jäsenjärjestöksi

Kuvassa Vänster kulturföreningen rf:n ja DSL:n logot rinnakkain.

Demokraattisen sivistysliiton jäsenjärjestöjen määrä kasvaa 42:een, kun vasemmistolainen ruotsinkielinen kulttuuriyhdistys Vänster kulturföreningen rf liittyy mukaan sivistysliittoon. Samalla Vänster kulturföreningen rf:stä tulee ensimmäinen DSL:ään liittynyt ruotsinkielinen yhdistys.

DSL:n liittotoimikunta hyväksyi jäsenhakemuksen kokouksessaan 24.5.

Vänster kulturföreningen rf:n tarkoituksena on edistää ruotsinkielistä ja vasemmistolaista kulttuurityötä Suomessa, tukea kansalaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa sekä uudistaa ja kehittää kansalaisten käsityksiä kulttuurista. Yhdistys edistää myös yleisesti ruotsin kielen asemaa Suomessa ja pyrkii parantamaan ruotsin kielen näkyvyyttä ja elinvoimaa yhteiskunnassa. Yhdistys on poliittisesti vasemmistolainen ja sen toimintaa ohjaavat demokratian ja sosialismin ideat internationalistisesta näkökulmasta.

Yhdistys kertoo hakeneensa DSL:n jäsenjärjestöksi, koska se jakaa DSL:n kanssa samankaltaiset sivistykselliset, aatteelliset ja opinnolliset arvot. DSL toivottaa Vänster kulturföreningen rf:n tervetulleeksi liittoon!

Seuraa Vänster kulturföreningen rf:ää Facebookissa ja Instagramissa!