Liittotoimikunnan uusi kokoonpano sekä toiminta- ja kehittämissuunnitelma lisätty sivuille

Demokraattisen sivistysliiton liittokokous 2020 pidettiin lauantaina 12.9. Liittokokouksessa valitun uuden liittotoimikunnan kokoonpano sekä hyväksytty liiton toiminta- ja kehittämissuunnitelma kaudelle 2020-2021 ovat nyt luettavissa nettisivuillamme.

Liittotoimikunnan kokoonpanon löydät Sivistysliitto-otsikon alta kohdasta Hallinto ja suunnitelman saman otsikon alta omasta kohdastaan.

DSL:n, liittotoimikunnan ja samalla opintokeskuksen johtokunnan puheenjohtajana jatkaa kasvatustieteen maisteri, sosiaalityöntekijä Riitta Tynjä. Pääsihteerin ja opintojohtajan tehtävissä jatkaa Jari Karttunen. Jatkossa liittotoimikunnan 1. varapuheenjohtaja toimii Tarja Västilä ja 2. varapuheenjohtajana Toni Kallioinen.

Periaatteisiin pohjautuvan materiaalin tuottamista sekä opintotilaisuuksien ja muiden tapahtumien järjestämistä ja tukemista tullaan lisäämään.

Uuden toiminta- ja kehittämissuunnitelman mukaan DSL:n ja sen ylläpitämän opintokeskuksen toiminnassa ovat keskeisellä sijalla vasemmistolaisen, työväenliikkeen perinteisiin nojaavan omaehtoisen aikuiskoulutuksen, sivistys- ja kulttuuritoiminnan toteuttaminen sekä marxilaisen keskustelun ja tutkimuksen edistäminen. Keskeisinä periaatteina ovat maailmanlaajuinen solidaarisuus, sosiaalinen ja taloudellinen oikeudenmukaisuus, demokratia sekä rauhan, humanismin ja sosialismin aatteet. Nämä säännöissäkin määritellyt periaatteet ovat pohjana liiton toiminnalle. Toimintakaudella 2020-2021 tullaan lisäämään näihin periaatteisiin pohjautuvan materiaalin tuottamista sekä opintotilaisuuksien ja muiden tapahtumien järjestämistä ja tukemista.