DSL:n henkilöstö tukee #Äänityöttömälle -mielenilmausta 2.2.2018

Aikuiskoulutusta järjestävän Demokraattisen sivistysliiton (DSL) toimisto on kiinni 2.2.2018 tukitoimenpiteenä Ääni työttömälle -mielenilmaukselle. Liiton henkilöstö on päättänyt yksimielisesti tukea ay-liikkeen mielenosoitusta työttömien puolesta.

— Toimihenkilöliitto ERTO on ilmoittanut työnantajaliittoihin ja valtakunnansovittelijalle perjantaina tapahtuvasta mielenilmauksesta. Osallistuminen mielenilmaukseen on laillista ja siihen on täysi oikeus osallistua ilman jälkiseuraamuksia, toteaa DSL:n henkilöstön luottamusmies Sippo Kähmi.

Ääni työttömälle -mielenilmaus tapahtuu Helsingin Senaatintorilla 2.2.2018 kello 11 alkaen ja se kestää noin 1,5 tuntia.

Mielenilmauksella pyritään vaikuttamaan laajemmin yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Aktiivimallissa positiivisen kannustamisen sijaan on päätetty käyttää raippaa. Työttömiä pitää tukea työllistymisessä mm. työvoimapalveluja parantamalla. Osallistuminen mielenilmaukseen on solidaarisuuden osoitus työttömille ja mielenilmaus kohdistuu Suomen hallituksen toimintaan.

— Työttömien asia on samalla kaikkien työssäkävijöiden asia, duunareista toimihenkilöihin. Kuka tahansa meistä voi seuraavassa hetkessä olla seuraava aktiivimallista kärsijä, Kähmi muistuttaa.

#Äänityöttömälle-mielenilmauksella vaaditaan hallituksen toimeenpaneman aktiivimallin perumista. Mielenilmaus on myös kannanotto suunnitteilla oleviin lisäheikennyksiin.

Yli 140 000 henkilöä on jo allekirjoittanut kansalaisaloitteen aktiivimallin perumiseksi.