Aktivistit osaa – Hyvien uutisten tilaisuus kutsuu osallistumaan

Tapahtuman mainoskuva.

Joukko pääkaupunkiseudulla toimivia kansalaisjärjestöjä ja erilaisia aktivisteja kutsuu mukaan hyvien uutisten tilaisuuteen Espoonlahteen Lippulaivan kirjastoon 26.3. Demokraattinen sivistysliitto on yksi tapahtuman järjestäjistä.

Folkmusiikista tuttu Zuge Guerilla koordinoi tilaisuuteen musiikkia ja runoesityksiä. Kristillisestä meditaatiosta kiinnostunut Helsingin kalliossa asuva muusikko miettii vielä, mitä tuoda tilaisuuteen, jotta kiireiset ja stressaantuneet ihmiset saisivat osallistumalla tilaisuuteen, kosketusta omaan henkiseen hyvinvointiin.

Tilaisuudessa kuullan runoja, joita esittävät; Henna Hartikainen, Marko Korvela, Visa Kuha, Antti “Eze” Eskelinen, Lauri Vanhala ja Immu Suominen. Musiikkia Hyvissä uutisissa soittavat; Jean Ramsay, Vulva Rutto, Mama Radical, Zuge Guerilla ja Pietari. Lisäksi nähdään Eddie Nenolskin valokuvia.

Espoolaisten mummo laittaa päät pyörimään

Kaikkien espoolaisten mummo, Etelä Espoon eläkeläiset ry:n toiminnassa jumppamummona paikkansa ottanut ja taiteilijoiden rauhanaktivistinakin tunnettu Eeva-Helena Inomaa on mukana Lippulaivan kirjastossa järjestettävässä hyvien uutisten tilaisuudessa. Inomaa vetää tapahtumassa Good News-jumpan.

Hyvien uutisten mummo-jumppa on kaikille, myös papat ovat tervetulleita. Musiikkina on hidastempoinen, mutta tehokas jumppakappale, jossa on hyvä ja positiivinen sävy. Kappale kertoo siitä mitä pään sisällä tapahtuu. Jumppakin alkaa pään pyörittämisellä. Mukaan tulevien ei tarvitse osata tai tietää mitään. Minä jumppamummo opastan. Laitetaan yhdessä päät pyörimään, sanoo Eeva-Helena Inomaa.

Kuvassa sohvalla istumassa Eeva-Helena Inomaa ja Henna Hartikainen.
Jumppamummo Eeva-Helena Inomaa ja Mama Radical eivät alistu apatialle. Kuva: JP Väisänen 2023.

Nobel-kahvit kirjastossa

Kansainvälinen ydinaseriisunnan kampanja ICAN sai vuonna 2017 rauhan Nobel-palkinnon. Helsinkiläinen lääkäri, aktivisti ja Vihreiden kaupunginvaltuutettu Kati Juva on yksi näkyvimmistä suomalaisista ydinaseriisunnan aktivisteista. Vantaan Rauhanpuolustajien puheenjohtaja Jiri Mäntysalo osallistuu tilaisuudessa yhdessä Kati Juvan kanssa keskusteluun ydinaseriisunnasta.

Hyvien uutisten tilaisuudessa juodaan Nobel-kahvit.

Taiteilijat vaikuttavat teoksillaan

PAND on vuonna 1983 yhdysvaltalaisen kalypsolaulaja ja ihmisoikeusaktivisti Harry Belafonten ydinaseriisunnan puolesta perustama taitelijoiden ja kulttuurityöntekijöiden rauhanjärjestö. PANDissa vaikuttava, Järvenpäässä asuva muusikko Henna Hartikainen taiteilijanimeltään Mama Radical ehdottaa Venäjän hyökkäyssodan ja militarismin ahdistuksessa olevia ihmisiä uskomaan nykyistä parempaan tulevaisuuteen ja rauhan kulttuurin mahdollisuuksiin. Mama Radical esittää tilaisuudessa uusimman kappaleensa ”Open Up Your Heart”.

Minulla on muutama läheinen ystävä, jotka kannustavat minua. Muutama tuntematonkin kannustaa. Sain juuri hyvää palautetta tästä uusimmasta biisistä, jonka esitän Lippulaivan kirjastossa. Palautteen antaja kuvaili kappaletta avoimeksi, herkäksi ja että se olisi kuin rukous, sanoo Henna Hartikainen alias Mama Radical.

Latinalainen Amerikka erottuu edukseen

Espoossa hyviä uutisia kuullaan myös englanniksi. Latinalaisen Amerikan maiden julistautuminen rauhan alueeksi ja aktiivinen työ ydinaseriisunnassa sekä esimerkiksi Kuuban uusi sukupuolineutraali avioliittolaki nousevat esille englanninkielisessä keskustelussa. Euroopan vasemmiston Latinalaisen Amerikan työryhmän jäsen Tiina Sandberg ja Kuuban kansojen välisen ystävyyden instituutin ICAP:in Euroopan osaston (ICAP) johtaja Rigoberto Zarza keskustelevat ajankohtaisesta tilanteesta ja kutsuvat kaikki mukaan toisenlaisen maailman rakentamiseen.

Hyvät uutiset fasilitoi JP (Juha-Pekka) Väisänen. Lisätietoa jp@jpvaisanen.fi, 050 5738598 ja PAND – Taiteilijat Rauhan Puolesta.

Good News – aktivistit osaa
Sunnuntaina 26.3. klo 12–17
Lippulaivan kirjasto
Lippulaivan ostoskeskus 3. kerros
Espoonlahdenkatu 8, Espoo
Järjestäjinä PAND – Taiteilijat Rauhan Puolesta, Suomen Rauhanpuolustajat, Vantaan Rauhanpuolustajat, Rauhanliitto ja DSL