Kädenvääntöä julkisuudesta 21.9.

Kuka kertoo duunareista?

Tiedonantaja-festivaalilla käydään kuumaa keskustelua julkisuudesta ja mediasta.

  • Miten mediakenttä on muuttumassa?
  • Tarvitaanko tulevaisuudessa työväen omaa mediaa?
  • Lisäävätkö tietoverkot vapautta vai katoaako journalismi datavirtaan?
  • Mitä valtamedia kertoo työstä ja duunareista?
  • Miten media-ala on muuttunut ammattilaisen näkökulmasta?

Keskustelijoina:

Marko Korvela, Tiedonantaja-lehden päätoimittaja. Jo yli 40 vuoden perinteet omaava Tiekkari ilmestyy yhä kerran viikossa paperilla. Lehdellä on myös oma verkkojulkaisu. Miten Tiedonantajassa nähdään nykypäivän ja tulevaisuuden haasteet erityisesti työväenlehden näkökulmasta?

Veijo Hietala, Elokuva- ja televisiotieteen dosentti, Turun yliopiston elokuvatutkimuksen lehtori. Televisiostakin tuttu populaarikulttuurin tuntija pohtii muun muassa, miten työstä ja työn tekemisestä kerrotaan televisiossa ja elokuvassa ja miten kerronta on muuttunut.

Sirpa Koskinen, Satakunnan Työ -lehden päätoimittaja. Porissa ilmestyvä lehti on nykyään perin harvinaiseksi käynyt paikallinen työväenlehti. Miten Satakunnassa nähdään työväenlehden roolin muuttuminen ja verkon tuomat haasteet?

Juri Nummelin, kirjailija ja toimittaja. Tiedonantajaakin avustava turkulainen kirjoittaja luotaa muun muassa sitä, miten median parissa työskentelevä duunari tulee nykypäivänä toimeen. Näkyykö toimittajatyön prekaarius median sisällöissä?

Keskustelua vetää Simo Suominen.

Lauantaina 21. syyskuuta klo 10 alkaen, Kåren (Hämeenkatu 22, Turku)

Vapaa pääsy!

Tilaisuus löytyy myös Facebookista.