Mendalu tundutizi xezan – Lapset ja perheväkivalta

Mendalu tundutizi xezan - Lapset ja perheväkivalta

Demokraattinen sivistysliitto on julkaissut kurdin (sorani) kielisen opaskirjan, jonka tarkoituksena on antaa käytännön tasolla tietoa vanhemmille ja kasvattajille perheväkivallan vaikutuksista lapseen, sekä auttamisen keinoista ja mahdollisuuksista. Kirja auttaa käsittelemään perheväkivaltakokemuksia turvallisesti yhdessä lapsen kanssa ja työvälineen lasten parissa työskenteleville ammattilaisille kurdien kielellä.

Lapsen kokema väkivalta, joko kohteena tai sivustaseuraajana, voi vaarantaa monella tavoin lapsen kasvua, kehitystä ja yleistä hyvinvointia. Perheväkivallan keskellä lapsi kokee usein olevansa yksin ison salaisuuden taakka harteillaan. On tärkeää puhua avoimesti lapsen kanssa ja murtaa perheväkivaltaan liittyvä vaikenemisen muuri.

Kirja on käännös Tiina Holmbergin vuonna 2000 ilmestyneestä suomenkielisestä teoksesta Lapset ja perheväkivalta, jonka Demokraattinen sivistysliitto on käännättänyt ja julkaissut Irakin Naisten Yhdistys ry:n pyynnöstä.

Toivomme, että kirja edesauttaa pyrkimyksiämme perheväkivallan vähentämisessä.

Tarjoamme kirjaa perhepalveluja, neuvontaa ja lastensuojelua järjestäville kuntien viranomaisille esimerkiksi perhekeskusten, neuvoloiden, sosiaali- ja kriisikeskusten, maahanmuuttajien palvelujen sekä kirjastojen käyttöön. Toivomme, että myös erilaiset järjestöt tarttuvat tarjoamaamme opaskirjaan ja käyttävät sitä hyväkseen toiminnassa perheväkivaltaa vastaan.

– Bahaaldin Omar, kirjan kääntäjä ja Jari Karttunen, DSL:n vs. pääsihteeri

Kirjaa on saatavilla DSL:n toimistolta hintaan 10 eur (+ postikulut).