Uutuusteos Eino Lindholmin elämästä nyt saatavilla DSL:stä

Vaalealla pöydällä Kielletyt kirjat -teos, jonka kannessa tulen punaisia loimuja.

Eino Lindholmin elämänkerta

Eino oli 34-vuotias, nuori perheenisä, kun ohrana, Etsivä keskuspoliisi, pidätti hänet kotitorpasta Alatornion Ylivojakkalasta kylmänä syysyönä 1930. Ohranan kätyrit olivat Einon perässä ja aloittivat ajojahdin, sillä hänet kavellettiin kylällä kommunististen kirjojen ja lehtien kuljettamisesta.

Torpassa ohrana hakkasi Einoa kiväärin perällä ja potki nukkumassa olleen vaimon, 4-vuotiaan tyttären ja 2-vuotiaan pojan väkivalloin hereille.

Einon ainoa “rikos” oli, että hän kuljetti kuusi säkillistä “kiihoituskirjoja” hevosella salaista etappitietä pitkin Vojakkalasta Kemijokivarteen Taivalkoskelle ja sieltä autokyydissä Kemiin. Vaasan hovioikeus tuomitsi Einon valtiopetoksen valmistelusta Tammisaaren pakkotyölaitokseen.

Elämänkerta pohjautuu Eino Lindholmin päiväkirjoihin ja muistelmiin, joissa hän on kirjoittanut pidätyksistä, kuulusteluista ja vankila-ajoistaan. Kirja kertoo myös Einon vuosikymmenien työstä SKP:n Vojakkalan osastossa ja SKDL:n Alatornion kunnanvaltuustossa.

Kirjan on kirjoittanut Einon pojantytär, toimittaja Tuula Savolainen.

Omakustanne
ISBN 978-952-94-8694-6
Julkaisuvuosi 2024
268 sivua

Kirjan hinta 25 € / kpl + lähetyskulut

Tilaukset:

Demokraattinen sivistysliitto
Viljatie 4 B 3. kerros, 00700 Helsinki
Sähköposti: dsl@desili.fi

Vaalealla pöydällä pinottuna Kielletyt kirjat -teosta, kirjoista näkyy selkämys, taustalla pöydällä mm. karttapallo ja muita esineitä.