Osallistu Marxilaista teoriaa käytäntöön -verkkokurssille!

Bannerikuvan vasemmalla puolella kurssin ilmoittautumiseen kannustamista keltaisilla ja valkoisilla teksteillä, vihreällä taustalla, ja oikealla puolella kuva uudesta kommunismin oppikirjasta.

Kiinnostaako kommunismi ja vallankumouksellinen toiminta? Kaipaatko mahdollisuutta ruotia kapitalistisen järjestelmän ongelmia ja saada yhteiskunnallisen pohdintasi tueksi teoriaa? Mietitkö omassa aktivismissasi, mitä on tehtävä?

Marxilaista teoriaa käytäntöön on DSL:n opintokeskuksen verkkokurssi, jolla opiskellaan kommunistista ihmiskuvaa, marxilaista kapitalismin analyysia sekä sovelletaan teoriaa käytäntöön hahmottelemalla kommunistista toimintaa. Kurssin runkona on toimittaja Marko Korvelan kirjoittama Kommunismi tutuksi – Opi perusasiat -teos.

Marxilaista teoriaa käytäntöön -kurssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille, mutta sillä on annettavaa myös kokeneemmille. Kurssin materiaaleista voi valita itselleen kiinnostavimmat. Harjoituksissa painotetaan kykyä soveltaa oppimaansa ja teoriaan tutustumisen tarkoitus on tukea käytännön toimintaa.

Kurssi alkaa 20. marraskuuta 2023 ja päättyy huhtikuun lopussa 2024. Kurssi sisältää kolme jaksoa, joiden välissä on taukoviikkoja. Opiskelun parissa vietetään yhteensä 18 viikkoa ja työmäärä on laskennallisesti kolme tuntia viikossa. Opiskeluviikkojen aikana on etätapaamisia ilta-aikaan noin joka toinen viikko sekä itsenäistä opiskelua, joka sisältää harjoituksia, luettavaa, katseltavaa, kuunneltavaa ja mietittävää. Kurssin laajuus on kaksi opintopistettä ja hyväksytyn suorituksen voi halutessaan tallentaa Opetushallituksen ylläpitämään Koski-tietovarantoon.

Lisätietoja antaa kurssin vetäjä, koulutussuunnittelija Mili Tölkkö sähköpostitse anna-mili.tolkko@desili.fi.

Ilmoittautumiset viim. 6.11. tällä lomakkeella!

Kannattaa ilmoittautua ajoissa, jotta ehdimme lähettää Kommunismi tutuksi – Opi perusasiat -opuksen sinulle!