Kuuntelusuositus DSL:n podcastin toisen jakson jälkeen

DSL:n podcastin toinen jakso käsitteli työttömyyttä sekä monimutkaistettujen työsuhteiden aiheuttamaa ‘työelämäviidakkoa’. Juurikin työttömyyden ja vielä laajemmin köyhyyden teemoihin on paneuduttu Asta Leppä ja köyhä Suomi -podcast-sarjassa, joka kannattaa kuunnella Yle Areenasta.

Toimittaja Asta Leppä kohtaa ohjelmasarjassa vähävaraisia, joiden kanssa keskustellaan köyhyyden syistä ja seurauksista. Asiantuntijoiden kanssa pohditaan, miksi hyvinvointivaltiossa on yhä enemmän huono-osaisia.

Jaksoissa tutustutaan tämän päivän köyhyyteen ja annetaan ääni suomalaisille köyhille. Asta Leppä matkustaa vähävaraisten ihmisten luo eri puolille Suomea ja ottaa selvää, miten köyhyys vaikuttaa elämään ja ajatuksiin tulevaisuudesta. Miltä tuntuu, kun vähävaraisia moralisoidaan? Millaista huolta lapsistaan kantaa köyhä vanhempi? Miten ajatukset muuttuvat, kun putoaa sairastumisen myötä keskiluokasta köyhyyteen?

Asta Leppä ja köyhä Suomi -podcastin pääset kuuntelemaan tästä!

***

Käy kuuntelemassa DSL:n podcastin jakso 2 SoundCloudista tai Spotifysta!

Eksyneitä oomme työelämäviidakkoon?

Tänä päivänä työtä tehdään paljon erilaisissa lyhytkestoisissa ja pätkittäisissä työsuhteissa ja epäselvienkin järjestelyjen kautta, jotka ei ole aina työntekijälle itselleen suotuisia. Työttömien määrä on yli 300 000 ja tässä luvussa on vain työnhakijoiksi ilmoittautuneet. Nostetaan työläiskissa pöydälle ja puhutaan siitä, mitä on tehtävä työelämäviidakon oikeudenmukaistamiseksi ja selkeyttämiseksi sekä esimerkiksi neuvontapalvelujen parantamiseksi. Asiaa pohtimassa palveluvastaava Mari Inkinen. Juontajana Jiri Mäntysalo.