Kuka oli Rosa Luxemburg? -kirjasta uusintapainos

Banneri, jonka otsikkona 'DSL julkaisee uusintapainoksen Mirjam Vire-Tuomisen Kuka oli Rosa Luxemburg? -kirjasta'.

Näin marraskuun alun tiimoilla ja Rosa Luxemburgin 150-vuotisjuhlavuoden merkeissä meillä on ilo ilmoittaa Demokraattisen sivistysliiton julkaisevan uusintapainoksen Mirjam Vire-Tuomisen kirjoittamasta Kuka oli Rosa Luxemburg? -teoksesta.

Kirja on julkaistu DSL:n toimesta alun perin vuonna 1995. Alkuperäisestä painoksesta on toimistollamme jäljellä enää arkistokappaleet. Tänä vuonna tuli kuluneeksi 150 vuotta Rosa Luxemburgin syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi DSL julkaisee kirjasta uusintapainoksen. Kirjalla on nyt uusi ilme ja uuden esipuheen siihen on kirjoittanut sosiologi Camilla Kantola. Esipuheessaan Kantola pohtii Luxemburgin teorioiden ja ajatusten merkitystä 2020-luvun sosialismin ja kommunistisen poliittisen työn kannalta.

Rosa Luxemburg (1871-1919) oli kansainvälisesti tunnettu ja myös kiistelty persoonallisuus työväenliikkeessä. Hän puhui, kirjoitti ja agitoi muun muassa sosialismin, rauhan ja naisten oikeuksien puolesta. Sodanvastaisen aktivisminsa takia hän joutui useita kertoja vankilaan. Tunnetuksi Luxemburg tuli vaikuttaessaan Puolan ja Saksan sosialidemokraattisissa liikkeissä. Saksan vallankumouksen jälkeen hän oli perustamassa Saksan kommunistista puoluetta.

Luxemburgin poliittiset kirjoitukset herättivät sekä ihastusta että vihastusta. Aseenaan Marx, huumori ja satiiri sekä maailmankirjallisuuden laaja tuntemus, hän oli monissa väittelyissä terävä vastustaja ja ystävien seurassa mitä hauskin keskustelukumppani. Byrokratian ja opportunismin arvostelu toi hänelle vihamiehiä työväenliikkeen sosialidemokraattisissa johtajissa.

Kirjan hinta on 20 €.
248 sivua.
Julkaisija DSL, painatus Kustannusyhtiö TA-Tieto Oy.

Tilaukset osoitteeseen dsl@desili.fi!
Kirjat saapuvat painosta toimistollemme marraskuun aikana.