DSL:n henkilöstö tukee Veturimiesten mielenilmausta työnseisauksella

Demokraattisen sivistysliiton (DSL) henkilöstö antaa täyden tukensa Veturimiesten liiton poliittiselle mielenilmaukselle 14.-15.8. yhtymällä työnseisaukseen.

Veturimiehet vastustavat Sipilän hallituksen ja liikenneministeri Bernerin päätöstä avata nopeutetulla aikataululla rautateiden henkilöliikenne kilpailulle, pilkkoa valtionyhtiö VR osiin ja siirtää sen omaisuus suurten pörssiyhtiöiden käyttöön.

Aikuiskoulutusta järjestävän DSL:n toimisto jää tyhjäksi maanantain ja tiistain ajaksi solidaarisuuden osoituksena Veturimiesten mielenilmaukselle.

— Hyvin toimiva henkilöraideliikenne on edellytys työllemme, kommentoi DSL:n henkilöstön luottamusmies Sippo Kähmi Toimihenkilöliitto ERTOsta.

Liiton henkilöstö katsoo, ettei yhteiskunnalla ole enää varaa yhteenkään puhtaasti ideologiaan ja yksityisten voittojen maksimointiin perustuvaan julkisalan kilpailutus-, yhtiöittämis- tai yksityistämiskokeiluun.

— Ministeri Bernerin esityksen kaltaiset toimenpiteet, joissa luonnollinen julkinen monopoli keinotekoisesti rikotaan ja alistetaan suuryhtiöiden voitontavoittelulle, ovat kaikkialla maailmassa johtaneet junaliikenteen laadun ja turvallisuuden heikentymiseen, kasvaneista kustannuksista puhumattakaan.