DSL mukana Suomen Sosiaalifoorumissa 26.-27.4.

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään 13. kerran 26. – 27.4.2014 Helsingin Arbiksella (Dagmarinkatu 3). Tapahtuman teema on tänä vuonna Toisenlainen maailma on mahdollinen – Valitse vastuu! Suomen sosiaalifoorumi kokoaa yhteen suuren joukon erilaisia liikkeitä, järjestöjä ja verkostoja keskustelemaan ajankohtaisista globaaleista ja paikallisista kysymyksistä. Tapahtumaa on järjestämässä yli 120 eri tahoa. Sosiaalifoorumi on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy.

Suomen sosiaalifoorumi -tapahtuma muodostuu 60 osa-tapahtumasta, jotka koostuvat seminaareista, työpajoista ja elokuvista. Aiheet vaihtelevat laajasti ja tapahtumassa puhuttavat muun muassa tasa-arvoinen avioliittolaki, perustulo, lähidemokratia, EU:n rooli, thai-poimijat, romanikysymys sekä kaivosala. Joitakin seminaareja on mahdollista seurata netissä reaaliaikaisen videomateriaalin kautta.

Demokraattinen Sivistysliitto DSL on mukana Suomen Sosiaalifoorumissa järjestämässä seuraavia tilaisuuksia. Tapahtumassa on lisäksi jaossa ja ostettavana DSL:n materiaaleja.


 

Lauantai 26.4.

Kestävyysvaje – faktaa vai fiktiota?

Kello 14 – 15.30, Arbiksen luokka 42. — Julkisyhteisöjen resurssit: Demokratia-ulottuvuus ja kehityksen moottori liikuttavat meitä jokaista. Olli Savela, Eeva Kaukoluoto, Antti Hartikainen, Topi Saksala.

Kello 19 PAND – taiteilijat rauhan puolesta –verkosto järjestää iltajuhlan Ravintola Kaisaniemessä, missä kuullaan muun muassa palestiinalaista stand up:ia ja ainoata suomalaista bhangra-bändiä SHAVAa.


 

Sunnuntai 27.4.

Mistä uudet eväät kunta- ja sote-uudistuksiin?

Kello 11 – 12.30, Arbiksen auditorio, 2. kerros. — Vastaako kunta- ja sote-uudistus sosiaali- ja terveyspalvelujen ja kuntatalouden ongelmiin? Löytyykö lähidemokratiasta uusia eväitä uudistukselle? Juhani Lehto, Emilia Palonen ja Yrjö Hakanen.

Ulkomainen työvoima – nyt puhuvat maahanmuuttajat

Kello 13 – 14.30, Arbiksen luokka 21. — Maahanmuutosta ja erityisesti ulkomaisesta työvoimasta keskustellaan Suomessa paljon. Kovin vähän kuitenkaan kuulee ulkomaisten työntekijöiden ja maahanmuuttajien omaa versiota ilmiöstä. Kommunistinen nuorisoliitto järjestää keskustelun, jossa ei-suomalaiset saavat puheenvuoron.

cropped-sf-banneri-2014