transform! -verkoston vuosikirja 2019

The Radical Left in Europe - Rediscovering Hope

Euroopan vasemmistolaisten sivistys- ja tutkimusjärjestöjen transform! -verkoston vuosikirja 2019 on julkaistu. Vuosikirjassa pohditaan miten työläisten järjestäytyminen on mahdollista työelämän pirstaloitumisen aikakaudella, kuinka vasemmiston tulisi asemoida itsensä suhteessa Eurooppaan, ja minkälaisia haasteita nykyiset kehityssuunnat luovat vasemmistolaiselle strategialle.

Keväällä 2019 järjestetään eurovaalit. Ennen vaaleja näyttää lähes varmalta, että äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset puolueet tulevat nostamaan edustajamääräänsä uudessa Euroopan Parlamentissa sosiaalidemokraattisten puolueiden kustannuksella. Tämä kehitys on jo nähty useiden EU-maiden kansallisissa parlamenteissa.

Tehokkaan radikaalin vasemmistolaisen vaihtoehdon luomiseksi vasemmiston on keksittävä itsensä uudelleen. Tässä uudistumisprosessissa sen tulee ottaa oppia historiasta, pohjata argumenttinsä luokka-analyysiin, sekä kohentaa teoreettisia ja ideologisia työkalujaan. transform! -verkoston vuosikirja tarjoaa aineistoja tähän prosessiin.

Vuosikirja on viides julkaisu vuosittaisessa sarjassa, joka raportoi ja tutkii eurooppalaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia. Demokraattinen sivistysliitto on transform! -verkoston jäsenjärjestö.

Kirja on englanninkielinen. DSL pyrkii tuottamaan suomennoksia vuosikirjan avainartikkeleista. (Suomennoksia transformin vuoden 2018 vuosikirjan artikkeleista luettavissa opintomateriaaleissa).

Kirjaa voi tilata DSL:n toimistolta hintaan 15€ + postikulut

The Radical Left in Europe - Rediscovering Hope

The Radical Left in Europe – Rediscovering Hope
Toim. Walter Beier, Eric Canepa ja Haris Golemis
Julkaisija: Merlin Press
ISNB 978-0-85036-751-5

Kirjan sisällysluettelo.

Tilaukset:

Demokraattinen sivistysliitto
Viljatie 4 B 13, 00700 HELSINKI
puh. 09 – 7743 8130
sähköposti: dsl(a)desili.fi

Tutustu transform! -verkostoon: https://www.transform-network.net