Kommunismi tutuksi – opi perusasiat

Tummanpunaisella taustalla Kommunismi tutuksi -oppikirjoja pinossa ylhäältä päin kantta kuvattuna.

DSL on julkaissut Marko Korvelan kirjoittaman Kommunismi tutuksi – opi perusasiat -oppikirjan. Oppikirja on yksi tämän päivän merkittävimmistä kommunismia käsittelevistä teoksista ja laajuudessaan vertaansa vailla.

Ihmiset ovat jo heränneet vallitsevan kapitalistisen yhteiskuntajärjestelmän aiheuttamiin epäkohtiin. Taloudellinen epätasa-arvo ja vääjäämättömästi etenevää ympäristökriisi ovat osa järjestelmän rakenteellisia ominaisuuksia. Näitä ongelmia ei voi ratkaista kapitalismin vallitessa.

Talousjärjestelmän vallitseva ideologia eli liberalismi läpäisee nykyisin melkein kaikkea yhteiskunnallista ja myös yksityistä ajattelua.

Liberalismi ylistää yksilöä, hänen mahdollisuuksiaan, arvoaan ja oikeuttaan tavoitella taloudellista sekä henkistä hyvinvointia osana kapitalistista yhteiskuntaa. Liberalistisesti ajatteleva ihminen etsii yksilöllistä keinoa olla hyvinvoiva osa järjestelmää. Kapitalismi mahdollistaa tämän kuitenkin vain harvoille. Liberalismi on kelvoton työkalu ratkaisemaan kapitalismin aiheuttamia ongelmia sillä järjestelmän ongelmat eivät ratkea yksilöllisillä ratkaisuilla.

Mikäli haluamme ratkaista kapitalistisen järjestelmän aiheuttamat ongelmat, on ihmisten kyettävä katsomaan järjestelmän ja siihen kahlitun liberalistisen ajattelun tuolle puolelle. Kirjamme tarjoaa avaimia siihen kuinka ajatella kuin kommunisti.

Oppikirjaa on mahdollista tilata yhdistysten ja erilaisten ryhmien järjestämän toiminnan opintoaineistoksi.

Marxilainen foorumi -julkaisusarja 62
Julkaisija: Demokraattinen sivistysliitto
Painatus: Kustannusyhtiö TA-Tieto Oy
Teksti: Marko Korvela
Kuvat: Emma Grönqvist
Kansi ja taitto: Titta Lindström
ISBN 978-952-67676-7-3
Julkaisuvuosi 2023
136 sivua

Tilaukset:

Demokraattinen sivistysliitto
Viljatie 4 B 3. kerros, 00700 Helsinki
Sähköposti: dsl@desili.fi