Asepalvelus, maanpuolustus ja aseistakieltäytyminen 12.8.

Bannerikuvassa kuva kengistä ja kahvikupista metsässä sekä 'Asepalvelus, maanpuolustus ja aseistakieltäytyminen' -webinaarin tietoja.

Aika: torstai 12.8. klo 18.00-19.30
Paikka: Zoom (https://us06web.zoom.us/j/81149289468), webinaari lähetetään myös suorana Kommunistinuorten Fb-sivulla

Nykyinen asepalveluksen malli asettaa kansalaiset eri asemaan sukupuolen perusteella ilman hyväksyttävää syytä. Puolustusvoimat tekevät koko ajan työtä militarististisen asenteen ulottamiseksi laajemmalle yhteiskuntaan. Suomi jatkaa totaalikieltäytyjien tuomitsemista, vaikka YK:n ihmisoikeuskomitea ja kansalaisjärjestöt ovat useasti lausuneet, että totaalikieltäytyjille langetettavat rangaistukset rikkovat ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapautta.

Zoom-webinaarissa keskustellaan nimensä mukaisesti laajasti ja monipuolisesti asevelvollisuuden, maanpuolustuksen ja aseistakieltäytymisen teemoista. Kysymyksenä on minkälaisia ratkaisuja on tehtävissä oikeudenmukaisempien ja järkevämpien Puolustusvoimien rakentamiseksi – miten järjestetään maanpuolustus ilman, että systeemi sortaa ja pakottaa ihmisiä ja toisaalta militarisoi yhteiskuntaa konkreettisesti ja henkisesti.

Järjestävät Kommunistinuoret ja DSL:n opintokeskus