Vintage – uudelleen elettyä estetiikkaa 16.4.

Vintage. Ylikallista muotia vai ekohippeilyä? Mitä on vintage ja miten siihen pitäisi suhtautua? Vanhan materiaalisen kulttuurin maailmaan opastaa Fintage ry:n puheenjohtaja Lassi Patokorpi.

Vintage (suom. hyvä vuosikerta) tarkoittaa menneiden vuosikymmenten vaatteita ja esineitä. Sana on lainattu englannin kielestä, johon se on tullut vanhasta ranskan kielestä, vendange. Alun perin sana käytettiin ainoastaan viinien yhteydessä.

Nykyisin termin merkitys on hieman muuttunut, ja vintagella saatetaan tarkoittaa vanhanoloisiksi kulutettuja uusia vaatteita tai second hand -liikkeistä haalittuja tavaroita. Yleensä sana vintage liittyy vanhojen tuotteiden keräilyyn tai käyttöesineisiin, tunnettuihin parempiin brändeihin ja yleensä merkkeihin joiden tunnettavuus tai harvinaisuus on rinnastettavissa yleensä varsin laadukkaisiin tuotteisiin, joiden tyyppimerkin tai mallin valmistus on lopetettu.

Vintage – uudelleen elettyä estetiikkaa.

Keskiviikkona, 16. huhtikuuta 2014 klo 19:00, Pub Kahdet Kasvot, Kauppakatu 14, Tampere.

Järjestäjinä: ViPu, KomNL, Treen Maan ystävät, MTL, Pohjois-Hämeen Rauhanpuolustajat, Tampereen Piraattinuoret, Tampereen yhteiskunnallinen opisto ja DSL:n opintokeskus.