Ranskan vaalitulos ja sen vaikutukset Euroopassa ja Suomessa, Oulu 12.5.

Dimitris Mizaras alustaa teemasta ”Ranskan vaalitulos ja sen vaikutukset EU:n kehitykseen ja Suomen tulevaisuuteen” perjantaina 12.5. klo 19 Valveen kokoushuoneessa, Hallitusk. 7, 3. krs., sisäänkäynti Ojakadulta.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa! Järj. Radikaalivasemmiston opintopiiri & DSL:n opintokeskus.

Johdanto teemaan: Voittiko Ranskan vaalit pankkien asiamies Macron, 11 miljoonaa ääntä saanut Le Pen, miltei kolmanneksen äänioikeutetuista muodostama nukkuvien puolue vai kadulla kapinoiva nuoriso? Mistä kertoo se, että ensimmäistä kertaa nykyisen Ranskan historiassa presidenttivaalien toisella kierroksella ei ollut edustettuna sosialidemokraattien eikä konservatiivien ehdokasta? Säilyykö EU:n yhtenäisyys nyt, kun euromies on valittu presidentiksi?

Nykyisen poliittisen järjestelmän hajoaminen on fakta, joka täytyy tunnustaa. Macronilla on edessään kestämätön taloustilanne. Hänellä ei liioin ole tukenaan puoluetta eikä parlamentaarikkoja. Samalla koko eurooppalainen äärioikeisto ryhmittäytyy Le Penin ympärille. Minkäänlaisia vaikutuksia tällä kaikella on muuhun Eurooppaan ja Suomeen? Millainen perspektiivi edessämme avautuu? Entä mitkä ovat vaarat ja miten niihin tulisi reagoida?

Olet tervetullut kuulemaan alustusta, kysymään ja kommentoimaan.

Tilaisuus löytyy myös Facebookista.