Marx-opiston kesätapaaminen 10.–12.8.2018

Marx-opiston logo.

Marx-opisto on Demokraattisen sivistysliiton opintokeskuksen viikonloppukurssi, jossa opiskellaan marxilaista teoriaa ja käytännön toimintaa. Kurssi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, talvella ja kesällä. Kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat opiskella taitoja toimia luokkatietoisessa työväenliikkeessä.

Lukuvuonna 2018-2019 Marx-opistossa aiheena on historiallinen materialismi, työ ja ihminen. Viikonlopun aikana pureudutaan marxilaisuuden peruskäsitteisiin ennakkomateriaalin,  asiantuntevien alustusten sekä ryhmätöiden avulla. Camilla Kantola,  joka on jatko-opiskelijana Turun yliopistossa alustaa  yhteiskuntaluokista. Väitöskirjansa Hennalan naismurhista tehnyt Marjo Liukkonen esittelee tutkimustaan. Miika Kabata, jatko-opiskelija Tampereen yliopistosta johdattaa keskusteluun työstä marxilaisittain.

Marx-opiston kesätapaaminen pidetään Hämeenlinnan Hauholla. Kurssin osallistumismaksu on 80 euroa (sis. ohjelma, ruokailu ja majoitus). Maahanmuuttajat, työttömät, eläkeläiset sekä he, joilla on oppimisvaikeuksia voivat kuitata osallistumismaksun opintosetelillä ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisäksi DSL:n opintokeskus korvaa matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon hinnan mukaisesti. Kurssin ohjelman ajan on mahdollisuus lastenhoitoon. Lasten majoitus ja ruoat ovat osallistujille maksuttomia.

Jos kurssille on enemmän kiinnostuneita kuin kyetään ottamaan, painotetaan valinnassa kommunistisessa liikkeessä toimimista siten, että vasta mukaan tulleet toverit ovat etusijalla. Myös sukupuoli huomioidaan valinnoissa niin, ettei yhtä sukupuolta ole 60 prosenttia enempää osallistujista. Toivomme, että ilmoittautuneet  pyrkivät osallistumaan myös Marx-opiston talvitapaamiseen tammi-helmikuun vaihteessa 2019.

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Suomen kommunistisen puolueen kanssa.


Haku on päättynyt. Jos haluat kysellä peruutuspaikkoja, olethan suoraan yhteydessä Turo Laineeseen: turo.laine ät desili.fi.