Kiintymysvanhemmuus – Lapsen perustarpeet ja niihin vastaaminen 3.11.

Aika: 3. marraskuuta 2015 klo 19:00
Paikka: Varjobaari, Insinöörinkatu 38, Tampere

Saga Riihinen alustaa nimenomaisesta kirjasta.

Katri Pääkkö-Matilaisen kirjoittaman ja Maria Kähärin kuvittaman ja taittaman teoksen “Kiintymysvanhemmuus – lapsen perustarpeet ja niihin vastaaminen” ladattuaan voi maksaa vapaaehtoisen kannatusmaksun 5 euroa (tai haluamansa summan) tilille FI96 4747 0010 0569 92, saajaksi Kiintymysvanhemmuusperheet ry ja viestiksi “kirja”. Näin kerätyillä rahoilla kustannetaan aikanaan kirjan ensipainos. Teoksen laajuus on 170 sivua ja sen taitto on suunniteltu niin, että se on helppo tulostaa kotiprinttereillä kaksi sivua arkille.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Kirjasta (.pdf -tiedostosta) lainaus:

Johdanto – Mitä kiintymysvanhemmuus on?

Tässä oppaassa esitellään kiintymysvanhemmuudeksi nimitetty kokoelma erilaisia vauvanhoitotapoja. Ne ovat nykysuomalaisessa kulttuurissa vaihtoehtoisia ja uusiakin, mutta maailmankulttuurien ja historiallisen vertailun tasolla ikiaikaisia ja tuttuja miljardeille ihmisille. Punainen lanka, joka yhdistää kaikkia näitä vauvanhoitotapoja, on vauvan tarpeiden tunnistaminen ja niihin vastaaminen. Kulttuurissamme puhutaan kyllä paljon varhaisesta vuorovaikutuksesta ja vauvanlukutaidosta, mutta viime vuosikymmenien aikana perinteemme on etääntynyt yhä kauemmas vauvojen todellisten tarpeiden tunnistamisesta. Vuorovaikutus ja vauvan viestit jäävät auttamatta vajaiksi, jos lapsen olennaisia tarpeita ei tunnisteta. Kulttuurissamme on lähes unohdettu lasten lajityypilliset tarpeet käydä rinnalla luonnolliseen vieroittumiseen saakka, nukkua toisen ihmisen seurassa, saada jatkuvasti suoraa ihokosketusta ja liikeaistilleen stimulaatiota kannettuna sekä tarvettaan ilmaista vessahätäänsä ja tulla sen kanssa avustetuksi. Tässä oppaassa on kirjoitettu eri aiheista hieman eri verran, riippuen siitä kuinka hyvin kyseinen aihe on jo katettuna suomalaisessa vauvanhoitokirjallisuudessa. Erityisen paljon on painotettu vauvojen vessahätäviestintään, koska siitä ei ole painettua kirjallisuutta suomen kielellä tiettävästi lainkaan ennen tätä opasta.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tervetuloa osallistumaan!

Järjestäjätahot:
Vihreä Puolue, Kommunistinen nuorisoliitto, Marxilaisen Yhteiskuntatieteen Seura, Suomen Eläinoikeuspuolueen ystävät, Kommunistien liitto, Zeitgeist-liike Suomi, Tampereen Piraattinuoret, Vihreä Elämänsuojelun Liitto, Demokraattinen sivistysliitto.