Kirjoja nyt alennettuun hintaan DSL:n kirjakaupasta

DSL:n kirjakaupassa parin teoksen hintaa on nyt alennettu. Hanki Mirjam Vire-Tuomisen Kuka oli Rosa Luxemburg? -kirjan uusintapainoksen kappale itsellesi tai toverillesi 8 euron hintaan tai Anssi Ylirönnin Valintamme ei kohdistunut sinuun -teos 10 eurolla! Tilaukset sähköpostilla: dsl@desili.fi.

Mirjam Vire-Tuominen: Kuka oli Rosa Luxemburg? (uusintapainos) 8 €

Kirja on uusintapainos alun perin vuonna 1995 julkaistusta Mirjam Vire-Tuomisen teoksesta. Uuden esipuheen tämän päivän näkökulmasta on kirjoittanut sosiologi Camilla Kantola. Vuonna 2021 Rosa Luxemburgin syntymästä tuli kuluneeksi 150 vuotta.

Rosa Luxemburg oli kansainvälisesti tunnettu ja myös kiistelty persoonallisuus työväenliikkeessä. Hän puhui, kirjoitti ja agitoi muun muassa sosialismin, rauhan ja naisten oikeuksien puolesta. Sodanvastaisen aktivisminsa takia hän joutui useita kertoja vankilaan. Tunnetuksi Luxemburg tuli vaikuttaessaan Puolan ja Saksan sosialidemokraattisissa liikkeissä. Saksan vallankumouksen jälkeen hän oli perustamassa Saksan kommunistista puoluetta.

Luxemburgin poliittiset kirjoitukset herättivät sekä ihastusta että vihastusta. Aseenaan Marx, huumori ja satiiri sekä maailmankirjallisuuden laaja tuntemus, hän oli monissa väittelyissä terävä vastustaja ja ystävien seurassa mitä hauskin keskustelukumppani. Byrokratian ja opportunismin arvostelu toi hänelle vihamiehiä työväenliikkeen sosialidemokraattisissa johtajissa.

Anssi Ylirönni: Valintamme ei kohdistunut sinuun – Työttömyyden monet kasvot – 10 €

Tiedotusvälineissä työttömyys on jatkuvasti esillä, mutta aiheen käsittely on tavallisesti pinnallista ja yksipuolista. Eniten äänessä ovat päättäjät ja taloustieteilijät, jotka näkevät työttömyyden yksistään tilastollisena ja talouden tunnuslukuihin liittyvänä ilmiönä. Työttömyys on kuitenkin paljon muutakin kuin taloutta: se on ilmiö, jolla on sosiaalisia, psykologisia, yhteiskunnallisia ja historiallisia ulottuvuuksia. Ylirönnin teos tarjoaa aiheesta kokonaiskatsauksen, joka ottaa kaikki nämä puolet huomioon, unohtamatta työttömän itsensä ääntä.